Privacyverklaring De Viltwinkel

Jouw privacy is voor De Viltwinkel van groot belang. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de webwinkel www.deviltwinkel.nl allemaal doen met informatie die we over je te weten komen.
Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van je bijhouden, neem dan contact op met De Viltwinkel.

Afhandelen bestelling
Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij je te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van de bank. Hiervoor gebruiken wij jouw betalingsgegevens, naw-gegevens, e-mailadres en factuuradres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot jouw bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Beveiliging
Gegevens die je invult tijdens het plaatsen van een order of het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van onze verwerker Mijnwebwinkel. Mijnwebwinkel zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding -

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die jouw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.
Zij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen.
Voor het afhandelen van de bestellingen werken wij samen met:

  • MijnWebWinkel, voor afhandelen van orders en facturen,
  • Myparcel, voor het verzenden van pakketpost.
  • Mollie, voor afhandelen van betalingen via iDeal.
  • Paypal, voor het afhandelen van betalingen via PayPal.
  • Klarna, de Klarna Achteraf Betalen-mogelijkheid loopt via Mollie Payments. 
  • ING Bank voor het afhandelen van betalingen als in "vooraf overmaken".
  • De belastingdienst, wegens de plicht tot het inzichtelijk maken van de boekhouding/facturen.
  • Webwinkelkeur, voor het verzamelen van reviews via hun platform.

Contactformulier
Als je ons contactformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die je ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling.

Nieuwsbrief
Je kan je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten.
Dit abonnement kan je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.
Je e-mailadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens
worden bewaard totdat je het abonnement opzegt.


Beoordelingen
Ik verzamel reviews via het platform van WebwinkelKeur. Als je een review achterlaat via WebwinkelKeur dan ben je verplicht om je naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. WebwinkelKeur deelt deze gegevens met mij, zodat ik de review aan je bestelling kunnen koppelen. WebwinkelKeur publiceert je naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan WebwinkelKeur contact met je opnemen om een toelichting op je review te geven. In het geval dat ik je uitnodig om een review achter te laten delen ik je naam en e-mailadres met WebwinkelKeur. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel je uit te nodigen om een review achter te laten. WebwinkelKeur heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen. WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan WebwinkelKeur toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van je persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor WebwinkelKeur derden inschakelt.

Je account
Bij De Viltwinkel kan je een account aanmaken. Dit maakt het bestelproces makkelijk als je regelmatig bij ons komt winkelen. Ook kan je je bestelgeschiedenis inkijken. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres en factuuradres.
Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot je het account opheft.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geven wij je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn.

Cookies
Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan
zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.
Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij
zullen we vragen om jouw akkoord voor het gebruik van deze cookies.
Je kan via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze webwinkel
werken dan niet goed meer.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.


Klacht indienen
Het kan zijn dat je niet tevreden bent over de Viltwinkel en dat we er samen niet uit zijn gekomen. Dan heb je het recht om online een klacht in te dienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Inzagerecht
Je hebt altijd het recht om de gegevens die ik (laten) verwerk en die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. Je kan een verzoek met die strekking doen bij mij via e-mail adres info@deviltwinkel.nl. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen ik je op het bij mij bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder ik deze gegevens heb opgeslagen. 

Rectificatierecht
Je hebt altijd het recht om de gegevens die ik (laat) verwerk en die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. Je kan een verzoek met die strekking doen bij mij via e-mailadres info@deviltwinkel.nl. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als jouw verzoek wordt ingewilligd stuur ik je op het bij mij bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast. 

Recht op beperking van de verwerking

Je hebt altijd het recht om de gegevens die ik (laat) verwerk en die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. Je kan een verzoek met die strekking doen bij mij via e-mailadres info@deviltwinkel.nl. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als jouw verzoek wordt ingewilligd stuur ik je op het bij mij bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot jij de beperking opheft niet langer worden verwerkt. 

Recht op overdraagbaarheid 
Je hebt altijd het recht om de gegevens die ik (laat) verwerken en die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren.
Je kan een verzoek met die strekking doen bij mij via e-mailadres info@deviltwinkel.nl. ea ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op jouw verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen ik je op het bij mij bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over je die ik heb verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kan ik in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten
Je hebt in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door of in opdracht van De Viltwinkel. Als je bezwaar maakt zal ik onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van jouw bezwaar. Is je bezwaar gegrond dat zal ik afschriften en/of kopieën van gegevens die ik (laat) verwerken aan je ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. Je hebt bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Ik verwerk jouw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Ben je van mening dat dit wel zo is, neem dan contact met me op.

Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief
Onderaan iedere mailing vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of om je af te melden.

Aanpassen/uitschrijven communicatie
Als je jouw gegevens aan wilt passen of jezelf uit de bestanden wilt laten halen, kan je contact met me op nemen. Zie onderstaande contactgegevens.

Vragen en feedback
Ik controleer regelmatig of ik aan dit privacybeleid voldoe.
Ik behoud te allen tijde het recht dit privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vind je echter altijd de meest recente versie. 
Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kan je contact met me opnemen:


Contactgegevens:
Kirsten Balkenende
De Viltwinkel
Vuurdoornstraat 18
6543TX Nijmegen
0636056019
info@deviltwinkel.nl

13 juli 2022

© 2010 - 2022 De Viltwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel